Bel ons: +31 6 40517146

Kickboksen

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport die zich richt op het staande gevecht waarbij je je tegenstander doormiddel van trappen, knieën en stoten probeert uit te schakelen. In tegenstelling tot Thaiboksen is het gebruiken van ellebogen hierbij verboden.

Wat is kickboksen

In het kickboksen worden de stoottechnieken van het boksen gecombineerd met trap technieken uit taekwondo en karate. Kickboksen is halverwege de jaren ’70 vanuit Japan overgewaaid naar Nederland. Niet veel later, toen de eerste Nederlandse kickboksers naar Thailand gingen werden clinch-en-knietechnieken toegevoegd aan de sport. Deze ontwikkeling heeft geleid tot de typisch Nederlandse kickboksstijl van nu.

De kunst van het kickboksen is om de verschillende trap-en-stoottechnieken zo vloeiend mogelijk achter elkaar uit te voeren zonder zelf geraakt te worden. Het continu onder druk zetten van je tegenstander is hiervoor erg belangrijk. Hoe meer druk je op je tegenstander uitoefent hoe minder comfortabel deze zal zijn om de aanval op te zoeken.

Hiernaast is het leren verdedigen tegen trappen en stoten eveneens van belang. Je wilt immers niet een menselijk stootkussen worden wanneer je zelf niet in de aanval bent. Vandaar dat je bij ons ook leert blokken en counteren.

Voor wie zijn onze  kickbokslessen geschikt?

Onze kickbokslessen zijn geschikt voor iedereen. Van jong tot oud en van amateur tot professional. Ook als zelfverdediging is kickboksen zeer geschikt. Hiernaast is kickboksen een leuke manier om aan je kracht en cardio te werken wanneer je geen ‘sportschooltype’ bent.

Om ervoor te zorgen dat iedereen het maximale uit zijn of haar training kan halen bieden wij de volgende kickbokslessen aan:

 • Kickboksen 7+
 • Kickboksen 12+
 • Kickboksen volwassenen
 • Cardio kickboksen
 • Shack boksing

Hoe ziet een reguliere kickboksles bij Ryu eruit?

Na het elkaar begroeten doormiddel van een buiging beginnen we met een warming-up. De warming-up bestaat uit een combinatie van drills waarbij coördinatie, reactievermogen en uithoudingsvermogen aan bod komen. Wanneer we de hartslag op peil hebben gebracht en de spieren warm en soepel hebben gemaakt gaan we verder met het doornemen van technieken.

Doorgaans staat er een positie/ onderdeel centraal die we in de loop van meerdere lessen tot in detail onder de loep nemen, bijvoorbeeld het counteren van een linkerhoek. Na de uitleg van de trainer is het tijd om de techniek zelf te gaan oefenen. Ai, het blijkt nog niet zo makkelijk als de trainer het eruit liet zien. Ondanks de hulp van je trainingspartner krijg je het nog niet helemaal voor elkaar om de techniek uit te voeren. Geen zorgen, na een aantal extra aanwijzingen van de trainer maak je een kleine aanpassing en lukt het al een stuk beter.

Nu je de behandelde techniek in de vingers hebt is het tijd om hem in de praktijk uit te proberen. Waar je zojuist nog zonder al te veel moeite een stevige linkerhoek wist uit te delen blijkt het nu een stuk moeilijker om je tegenstander te raken. Na een aantal ronden gespard te hebben is het tijd voor de cooling-down en stretch. De les wordt op dezelfde manier afgerond als dat deze werd begonnen. Doormiddel van een buiging en handdruk tonen we elkaar respect en bedanken we iedereen voor zijn inzet, aanwezigheid en bijdrage aan de training.

Wat zijn de benodigdheden voor een kickboksles?

 • Wit T-shirt & korte broek zonder ritsen e.d.
 • Handschoenen (eventueel te leen)
 • Scheenbeschermers (eventueel te leen)
 • Gebitsbeschermer (verplicht voor gevorderden)
 • Handdoek
 • Bidon/ fles
 • Slippers

Ook handig om te weten?

Interesse in een kickboks proeftraining?

Wil je graag een keer meetrainen of zit je nog met vragen of onze kickbokslessen iets voor jou zijn? Neem direct contact met ons op via het contactformulier aan de linkerkant.