Bel ons: +31 6 40517146

Over RyuWat is Ryu?

Ryu is de eeuwenoude Japanse benaming voor een school gewijd aan (vecht)kunstvormen waarbij respect, behendigheid en evenwicht centraal staan.

Ryu Waalwijk is in 2012 opgericht door Niels Tuhumury. Na zijn terugkeer vanuit Los Angeles, Amerika is Niels begonnen met het geven van MMA, Braziliaans Jiu Jitsu en kickboks trainingen. Toentertijd had Ryu Waalwijk nog geen eigen gym en werd gebruikt gemaakt van de gymzaal van Asahi in de sint crispijnstraat.

Deze locatie werd al gauw te klein, vandaar dat Niels in 2013 zijn eigen gym opende. Inmiddels is Ryu Waalwijk uitgegroeid tot een all-round sportschool waar je terecht kan voor verschillende vechtsporten en fitness trainingen.

Train different

We train different! We are Ryu. Ryu is niet de sportschool waar je er alleen voor staat. Uiteraard is er de mogelijkheid voor vrije training, maar bij Ryu bieden we met name groepslessen waar je echt aandacht van de instructeurs krijgt om het beste uit jezelf te halen. Met meerdere instructeurs, ieder met zijn eigen expertise werken we samen met onze leden om ieder zijn persoonlijke doelen te behalen.

Onze trainingsruimtes zijn niet vol gezet met achter televisieschermen geplaatste loopbanden en crosstrainers. Wat je bij ons wel vindt is IJZER. Denk aan half racks voor o.a. je squats, benchpress, shoulderpress en deadlifts. Maar ook voldoende benches voor je dumbell oefeningen. En dat in combinatie met een ruimte voor prowlers, battleropes, tireflips en nog veel meer!

Partner van Dynamix Mixed Martial Arts L.A.

Samen bereik je meer! Ons kickboksprogramma is ontwikkeld door Antoni Hardonk. Antoni is een voormalig professioneel kickbokser en MMA-vechter met verdiensten in de K-1 en UFC. Antoni heeft in 2012 in samen werking met Henry Akins (zwarte band Braziliaans Jiu Jitsu) zijn eigen sportschool, Dynamix Mixed Martial Arts geopend in Los Angeles, Amerika. Vanwege deze samenwerking zijn er met regelmaat buitenlandse (professionele) vechters op de mat te vinden.

FAQ

The Monkey Shack

De Monkey Shack is onze strength & conditioning ruimte. Deze ruimte is voor iedereen die het zat is om in zijn/ haar auto te stappen naar de sportschool te gaan om vervolgens op een loopband voor de tv je favoriete programma te kijken. Waarom? In The Monkey Shack word je namelijk uitgedaagd om wel je eigen grenzen te verleggen. En waardoor je ook profiteert van de aangename bijwerkingen als: