Bel ons: +31 6 40517146

MMA

MMA

MMA of te wel Mixed Martial Arts is de snelst groeiende vechtsport op dit moment. MMA is een multidisciplinaire vechtsport waarbij technieken uit verschillende vechtsporten zoals kickboksen, worstelen, judo en (Braziliaans) jiu-jitsu met elkaar gecombineerd worden.

Wat is MMA?

MMA kent drie fases waar het gevecht plaats kan vinden; staand, in de clinch en op de grond. Een MMA partij begint staand in een ring of kooi. Voor het staande gedeelte worden voornamelijk stoot en traptechnieken gebruikt die afkomstig zijn uit boksen en kickboksen.

De tweede fase van een MMA gevecht, de clinch, is een onderdeel waarbij deelnemers elkaar staand vastnemen en proberen te controleren of naar de grond te brengen. Hierbij komen verschillende knie-en-elleboog technieken en worpen, ook wel take downs genoemd aan te pas. Deze technieken zijn voornamelijk afkomstig uit thaiboksen, judo en worstelen.

De laatste fase van een MMA gevecht is het grondgevecht. Tijdens het grondgevecht proberen tegenstanders elkaar tot overgave, ook wel submission te dwingen. Hiervoor worden met name arm- en beenklemmen, evenals verwurgingen en andere technieken afkomstig uit jiu jitsu en Braziliaans jiu jitsu gebruikt.

Voor wie zijn onze  MMA lessen geschikt?

MMA is een uitdagende sport voor recreanten om je kracht, conditie en flexibiliteit te verbeteren. Ook als zelfverdediging is MMA uitermate geschikt. Wie ambitie heeft om wedstrijden in het MMA te draaien kan ook hiervoor bij RYU terecht.

Onze MMA lessen zijn toegankelijk voor deelnemers (15+) van ieder niveau. Hoewel eerdere vechtsport ervaring een voordeel kan bieden, is dit zeker geen vereiste, evenals het verkeren in topconditie. Hoewel je zult merken dat je conditie met stappen vooruit zal gaan, ligt onze focus op technisch trainen waardoor onze lessen voor iedereen toegankelijk zijn.

Ben je al een geoefende vechtsporter of heb je ambitie om MMA wedstrijden te vechten? Ook dan kun je bij ons terecht. Naast de reguliere MMA trainingen bieden wij ook de mogelijkheid tot het volgen van MMA wedstrijdtrainingen. Het meedoen aan de MMA wedstrijdtrainingen is op basis van uitnodiging door de trainer. Tijdens deze extra trainingen werk je één op één met de trainer of samen in gezelschap van andere (amateur) wedstrijd jongens aan het toepassen van de in de les geleerde technieken in een wedstrijdsituatie.

Hoe ziet een reguliere MMA les bij Ryu eruit?

Na het elkaar begroeten doormiddel van een buiging beginnen we met een warming-up. De warming-up bestaat uit een combinatie van drills waarbij coördinatie, reactievermogen en uithoudingsvermogen aan bod komen. Wanneer we de hartslag op peil hebben gebracht en de spieren warm en soepel hebben gemaakt gaan we verder met het doornemen van technieken.

Doorgaans staat er een positie/ onderdeel centraal die we in de loop van meerdere lessen tot in detail onder de loep nemen, bijvoorbeeld de take-down. Na de uitleg van de trainer is het tijd om de techniek zelf te gaan oefenen. Ai, het blijkt nog niet zo makkelijk als de trainer het eruit liet zien. Ondanks de hulp van je trainingspartner krijg je het nog niet helemaal voor elkaar om de techniek uit te voeren. Geen zorgen, na een aantal extra aanwijzingen van de trainer zie je in wat je verkeerd deed en lukt het al een stuk beter.

Nu je de behandelde techniek in de vingers hebt is het tijd om hem in de praktijk uit te proberen. Waar je trainingspartner zich zojuist nog zonder weerstand naar de grond liet brengen gaat deze nu tegenwerken en dezelfde techniek bij jou proberen toe te passen. Na een aantal ronden gespard te hebben is het tijd voor de cooling-down en stretch. De les wordt op dezelfde manier afgerond als dat deze werd begonnen. Doormiddel van een buiging en handdruk tonen we elkaar respect en bedanken we iedereen voor zijn inzet, aanwezigheid en bijdrage aan de training.

Wat zijn de benodigdheden voor een MMA les?

  • Sportkleding (T-shirt & korte broek) zonder ritsen e.d.
  • Bokshandschoenen/ MMA handschoenen en bescherming (eventueel te lenen)
  • Handdoek
  • Bidon/ fles
  • Slippers

Ook handig om te weten?

Interesse in een MMA proeftraining?

Wil je graag een keer meetrainen of zit je nog met vragen of onze MMA lessen iets voor jou zijn? Neem direct contact met ons op via het contactformulier aan de linkerkant.