Bel ons: +31 6 40517146

KickboksenKickboks

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport die zich richt op het staande gevecht waarbij je je tegenstander doormiddel van trappen, knieën en stoten probeert uit te schakelen. In tegenstelling tot Thaiboksen is het gebruiken van ellebogen hierbij verboden. Kickboksen in de buurt van Waalwijk? Kom langs & volg een gratis proefles in onze gym!

Voor wie zijn onze  kickbokslessen geschikt?

Onze kickbokslessen zijn geschikt voor iedereen. Van jong tot oud en van amateur tot professional. Ook als zelfverdediging is kickboksen zeer geschikt. Hiernaast is kickboksen een leuke manier om aan je kracht en cardio te werken wanneer je geen ‘sportschooltype’ bent.

Om ervoor te zorgen dat iedereen het maximale uit zijn of haar training kan halen bieden wij de volgende kickbokslessen aan:

Kickboksen voor kinderen van 7+
Kickboksen voor kinderen van 12+
Kickboksen voor volwassenen
Cardio kickboksen (man & vrouw)
Shack boksing

 

Hoe ziet een reguliere kickboksles bij Ryu eruit?

Na het elkaar begroeten doormiddel van een buiging beginnen we met een warming-up. De warming-up bestaat uit een combinatie van drills waarbij coördinatie, reactievermogen en uithoudingsvermogen aan bod komen. Wanneer we de hartslag op peil hebben gebracht en de spieren warm en soepel hebben gemaakt gaan we verder met het doornemen van technieken.

Doorgaans staat er een positie/ onderdeel centraal die we in de loop van meerdere lessen tot in detail onder de loep nemen, bijvoorbeeld het counteren van een linkerhoek. Na de uitleg van de trainer is het tijd om de techniek zelf te gaan oefenen. Ai, het blijkt nog niet zo makkelijk als de trainer het eruit liet zien. Ondanks de hulp van je trainingspartner krijg je het nog niet helemaal voor elkaar om de techniek uit te voeren. Geen zorgen, na een aantal extra aanwijzingen van de trainer maak je een kleine aanpassing en lukt het al een stuk beter.

Nu je de behandelde techniek in de vingers hebt is het tijd om hem in de praktijk uit te proberen. Waar je zojuist nog zonder al te veel moeite een stevige linkerhoek wist uit te delen blijkt het nu een stuk moeilijker om je tegenstander te raken. Na een aantal ronden gespard te hebben is het tijd voor de cooling-down en stretch. De les wordt op dezelfde manier afgerond als dat deze werd begonnen. Doormiddel van een buiging en handdruk tonen we elkaar respect en bedanken we iedereen voor zijn inzet, aanwezigheid en bijdrage aan de training.

Wat heb je nodig voor een kickboksles?

-> Wit T-shirt & korte broek zonder ritsen e.d.
-> Handschoenen (eventueel te leen)
-> Scheenbeschermers (eventueel te leen)
-> Gebitsbeschermer (verplicht voor gevorderden)
-> Handdoek
-> Bidon/ fles
-> Slippers

 

Handige informatie?

-> Andere groepslessen
-> Lesrooster
-> Cardio Kickboksen

Dé kickboksschool van Waalwijk

RYU is de sportschool waarin verschillende vechtsporten beoefend waaronder MMA, Grappling, Braziliaans Jiu Jitsu en Cardio kickboksen. Onze trainers zijn gespecialiseerd in verschillende vechttechnieken waardoor wij ook wel bekend staan als dé kickboksschool in de omgeving van Waalwijk.

Interesse in een kickboks proeftraining?

Wil je graag een keer meetrainen of zit je nog met vragen of onze kickbokslessen iets voor jou zijn? Neem direct contact met ons op via het contactformulier hieronder.

    ✔ Meedoen aan wedstrijden is optioneel     ✔ Frisse & nette Gym     ✔ Beginners en Ervaren sporters